Slider 1
Slider 2

Lilit i Dionís

   Lilit i Dionís és un grup amb 10 anys de trajectòria que naix al 2006 a Pego, País Valencià, entre la mar i les muntanyes de la Marina Alta. El projecte ve de la fusió de dos experiències anteriors: El grup de punk rock “Lilit”, en actiu des de 1996, i la jove banda de música popular “Els Bufafocs de Dionís”. El grup es caracteritza per tenir un caràcter propi molt marcat i des de l’inici adopta un estil eclèctic on predomina la barreja d’estils que va des del rock i la música tradicional fins a aventurar-se en les sonoritats de tot el món.


   Les seves lletres tenen un caràcter irònic i divertit però també adopten un missatge de transformació social. Lilit i Dionís canten a la alegria de viure i la dignitat de la Terra i els Pobles, recolzant la cultura valenciana, la agricultura i la sobirania alimentaria com a camí de independència. Lilit i Dionís destaca especialment per el seu potent directe, enèrgic, festiu i vibrant que els ha portat a molts escenaris, arribant a actuar davant més de 4.000 espectadors a festivals com el Rockalamar a Dénia, la festa de Espai País Valencià a Barcelona, l’Aplec Arrels de la Marina, el Feslloch, l’Aplec dels Ports o el Festival Internacional de Merzouga al Marroc.


   La seva producció discogràfica comença al 2008 amb QUE DIGUEN MISSA, on destaca la presencia de la música popular valenciana i col·laboren musics tan importants com Pep Gimeno “Botifarra” i Miquel Gil.
Continuen evolucionant cap a uns estils més durs musicalment i amb influencies de músiques cada vegada més diverses. Així, al 2011 presenten SENSE PERMÍS DE LA N.A.S.A (Mésdemil 2011), un disc multicolor on trobem de tot: tangos, rumbes, rock, vals, etc… A més, la part gràfica pren especial importància amb un innovador disseny 3D.


   El grup continua creant i buscant noves sonoritats arraigades a la terra i al cor, del Mediterrània i del més enllà, sense deixar d’actuar en directe amb creixent èxit. Fruit d’aquesta feina, publiquen a maig del 2016 EL TEMPS DELS POBLES(Mésdemil 2016), gravat al prestigiós Atòmic Estudio de Mark Dasousa. La bona acollida del disc ha fet possible la gira amb més directes dels 10 anys de la banda.

   Respecte als altres treballs, les lletres (sense deixar totalment de banda el seu estil sarcàstic) es centren al senyalar el retorn imminent del Temps dels pobles, on els pobles indígenes recuperarem la Terra davant la devastació material, moral i intel·lectual que ha suposat el capitalisme. Així, l’àlbum és també un homenatge a grans lluitador junt als pobles, com el “comandant” Jairo Restrepo amb la seva proposta d’Agricultura Orgànica o la líder indígena recentment assassinada, Berta Cáceres. Aquest missatge s’acompanya amb la contundència que el fet mereix: amb una major dosis de rock però sempre harmonitzat amb la músic d’arrel, des de la tradició valenciana i mediterrània a ritmes de tot el món, des de la música balcànica fins al so llatí americà.

Pàgina Web: www.lilitidionis.com

Bandcamp: http://mesdemil.bandcamp.com/album/lilit-i-dion-s-el-temps-dels-pobles


Actualment el grup està format per 11 músics i un tècnic de so:


Pau Estruch; trompeta.
Joan Francesc Giner: baix.
Blai Gisbert: guitarra.
Adel•lí Martínez: petita percussió.
Diego Mestre: violí.
Joan Ortolà: veu.
Claudia Ortolà: teclat i cors.
Pau Perelló: bateria.
Arnau Pujol: percussió.
Pau Pujol: tuba.
Marc Tormo, trombó.
Carles Ramos: tècnic de so
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Lilit i Dionís es un grupo con 10 años de trayectoria que nace el 2006 en Pego, País Valenciano, entre el mar y las montañas de la Marina Alta. El proyecto proviene de la fusión de dos experiencias anteriores: del grupo de punck rock Lilit, en activo desde 1996 y la joven banda de música popular Los Bufafocs de Dionís. El grupo se caractreriza para tener un carácter propio muy marcado y desde los inicios adopta un estilo ecléctico donde predomina la mezcla de estilos que desde el rock y la música tradicional se adentra en sonoridades de todo el mundo.

   Sus letras tienen carácter irónico y divertido pero también adoptan un mensaje de transformación social. Lilit y Dionís cantan a la alegría de vivir y en la dignidad de la Tierra y los Pueblos, apoyando a la cultura valenciana, la agricultura y la soberania alimentaria como camino de independencia. Lilit i Dionís destaca sobre todo por su potente directo, enérgico, festivo y vibrante que los ha llevado a muchos escenarios, llegando a actuar ante más de 4.000 espectadores en festivales como el Rockalamar de Dénia, la fiesta de Espai País Valencià en Barcelona, l’Aplec Arrels de laMarina, el Feslloch, l’Aplec dels Ports o el Festival Internacional de Merzouga en Marruecos.

   Su producción discográfica empieza el 2008 con QUE DIGUEN MISSA donde destaca la presencia de la música popular valenciana y colaboran musicos tan importantes como Pep Gimeno ‘Botifarra” y Miquel Gil. Continúan evolucionando hacia unos estilos más más duros musicalmente y con influencias de musicas cada vez más diversas. Así el 2011 presentan: SENSE PERMÍS DE LA N.A.S.A (Mésdemil 2011) un disco multicolor donde encontramos de todo: tangos, rumbas, rock, vales, etc… Además la parte gráfica toma importancia con un innovador diseño en 3D.

   El grupo continúa creando y buscando nuevas sonoridades arraigadas en la tierra y al corazón, del Mediterráneo y de más allá, sin dejar de actuar en directo con creciente éxito.
Fruto de este trabajo publican en mayo del 2016 EL TEMPS DELS POBLES (Mésdemil, 2016), grabado en el prestigioso Atomic Estudio de Mark Dasousa. La buena acogida del disco ha posibilitado la gira con más directos de los 10 años de la banda.

   Respecto a los otros trabajos, las letras (sin dejar totalmente de banda su estilo sarcástico) se centran al señalar el retorno inminente del Tiempo del Pueblos donde los pueblos indígenas recuperaremos la Tierra frente a la devastación material, moral e intelectual que ha supuesto el capitalismo. Así el disco es también un homenaje a grandes luchadores junto a los pueblos, como lo "comandante" Jairo Restrepo con su propuesta de Agricultura Orgánica o la líder indígena, recientemente asesinada, Berta Cáceres. Este mensaje se acompaña con la contundencia que el hecho merece: con una mayor dosis de rock pero siempre armonizado con la música de raíz, desde la tradición valenciana y mediterránea a ritmos de todo el mundo desde la música balcánica a sonidos latinoamericanos.

Página Web: www.lilitidionis.com

Bandcamp: http://mesdemil.bandcamp.com/album/lilit-i-dion-s-el-temps-dels-pobles

 
Actualmente el grupo está formado por 11 músicos: y un técnico de sonido:

Pau Estruch; trompeta.
Joan Francesc Giner: bajo.
Blai Gisbert: guitarra.
Adel•lí Martínez: pequeña percusión.
Diego Mestre: violín.
Joan Ortolà: voz.
Claudia Ortolà: teclado y coros.
Pau Perelló: batería.
Arnau Pujol: percusión.
Pau Pujol: tuba.
Marc Tormo, trombón.
Carles Ramos: técnico de sonido

Kit de Prensa